+4542679011

Vi har lige skudt et billede for en kunde, og hvad ser vi, huden har lidt en rødlig skær. Der er røde blamager eller rødt i huden, det kan være rødmen, sygdom osv. Det er jo ikke flatterende at få vist frem for ”kunden”.

Hvad gør man for at fjerne dette ”problem”, det er faktisk nemt nok i Photoshop som jeg bruger en del. Så jeg vil her gennemgå og vise vejen frem, en af de mange muligheder man har som Photoshop brugere.

Jeg har her taget et billede af en person, som har lidt psoriasis i bla. øjenbryn og en smule rødmen i huden.

Efter at billedet er ind i Photoshop, så gå ned i bunden af layer panelet, og lave en new adjustment layer med hue/saturation.
Se nedenstående billeder.

reklamefoto sjælland

Vælg red/rød i master (1) og skru helt op for saturation (2) så vi kan se hvor der er rødt. Magien sker nede ved værktøjet (3) det er her vi skal indsnævre hvor meget rødt der skal fjernes og hvor det befinder sig det vi gerne vil have væk.

Her har jeg ind kranset hvor og hvor meget jeg vil have fjernet, det er forskelligt fra billede til billede. Det er noget man må prøve sig frem med, der er ingen gylden mellemvej her.

Justeringen af Huden

Når man så har fundet det man mener der skal fjernes, så skruer man saturation (2) ned til NUL igen. Og justere på HUE (1), Rød er de varme farver, og det modsatte af varme er kulde, det vil sige man skal i hvert fald over imod blå for at ophæve de røde farver/nuancer, her i dette tilfælde nåede jeg op på 6, her mener jeg på min skærm det ser mest naturligt ud, det kan se anderledes ud på andre skærme.

Så er man færdig med det J og jeg mener det er den nemme løsning, prøv den for at se om det er noget for dig. Det er learning by doing, der er ingen genvej. Her kommer før og efter billede.

Bryllupsfoto – bryllupsfotograf Viborg

Hvis man så synes der er fjernet for meget af de røde farve feks. Læber, så kan man enten male med sort brush i layer mask på de område hvor man ikke mener de justeringer på de røde farver skal fjernes, eller Inverte layer mask til Sort, og med brush(hvid) kun male på de område man ønsker skal justeres. Eller bruger opacity til laget, kører det ned til man er tilfreds.

Det svære i denne proces er at ind kranse problemområderne og finde den rigtige begrænsning ellers er det ind i hue/saturation og i det røde og justere på de skydere man ind kranser områderne og prøve igen, der er ingen magiske tal der siger det er sådan de skal stå, det er at prøve sig frem indtil man har fået ram på områderne. Men det er jo også det der gør redigering fascinerende og sjovt J

Det her er den korte udgave af den mulighed for at fjerne rødme og psoriasis og lignede ting fra huden. Overvejer at lave en video om det en gang, men skal lige have styr på noget udstyr til dette.

Læs også: