+4542679011
Hvordan du kan bruge Highpass filtret

I Photoshop kan man gøre ens billeder skarpere på forskellige måde, f.eks.
ved at gå i fanen filter, og vælge Sharpen, her er forskellige metoder man kan bruge.

Man kan også bruge et andet værktøj nemlig High-pass.
Highpass filtret kan bruges  til mange forskellige ting og situationer, feks. Portrætter er det fabelagtig at bruge, både til øget skarphed og blødt fokus.

skarphed

Som udgangspunkt når man øger skarpheden, så lægger filtret øget skarphed på hele billedet, og det er jo ikke så fedt til portræt billeder, så derfor kan man med fordel, laver en layer mask og kun maske det som skal være mere skarpt, såsom øjne, øjenbryn og læber.

her er en kort beskrivelse hvad jeg ville gøre med dette billede.

  1. Kopiere billedet ved at trykke CTRL-J eller trække billedet ned til ”Create a new layer”
  2. Sæt blending mode til ”Overlay” og lad opacity være på 100.
  3. Gå op i Filter fanen og gå ned til ”Other” og vælg ”High Pass”. Så kommer der et lille vindue op som man nu skal justere billedet med. Her skal lige tilføjes, at det tal vi her i denne guide sætter er ikke gældende for alle billeder, den skal man selv lige justere til man er tilfreds.
  4. På dette billede har jeg valgt 3 i radius, det synes jeg passer hertil.
  5. Derefter vælger ”Add layermask” for at kun få de dele af billedet skarpt jeg ønsker, her ønsker jeg selve øjet, øjevipper og øjenbryn.

Før jeg tegner på billedet trykker jeg lige på CTRL-i for at omvende masken, så sort er baggrundsfarven i masken, sort gør at high-Pass laget er gennemsigtigt så billedet under er det man ser og hvid er det som jeg vil have skarpt eller sagt på en anden måde, og hvid er det som jeg vil påføre fra laget med High-Pass filtret.